FI           EN

Naficon Dubaissa​

Vuoden 2015 heinäkuussa perustimme tytäryhtiön Dubaihin Arabiemiraatteihin. Yrityksen nimi on NFOM (Naficon Fiber Optic Manufacturing) LLC. NFOM:n tuotanto alkoi helmikuussa 2016. Huhtikuussa 2017 NFOM:in laatujärjestelmä sai ISO 9001 -laatusertifikaatin. Tuotantotilat ovat varsin modernissa teollisuusrakennuksessa, ja henkilöstöä on tällä hetkellä noin 20 henkilöä. ​

NFOM valmistaa lähes kaikkia vastaavia tuotteita kuin Suomessa käyttäen samoja materiaaleja, samanlaisia tuotantolaitteita sekä samoja laatukriteerejä. Nauvosta Dubaihin on siirretty häntäkuitujen, häntäkuitusarjojen, 1- ja 2-kuituisten kytkentäkaapeleiden sekä päätepaneeleissa käytettyjen häntäkaapeleiden valmistus sekä osittain päätepaneelipakettien kokoonpanot. Tiettyjen tuotteiden, kuten mastotrunkkien, valmistus alusta saakka tapahtuu edelleen vain Nauvossa. Uutena tuoteryhmänä NFOM:n valmistukseen ovat tulossa mukaan MPO-liittimiin perustuvien konesalituotteiden valmistus.​

NFOM toimii sekä tuotantoyksikkönä että myynti- ja markkinointiyksikkönä Naficonin valmistamille ja välittämille tuotteille koko Lähi-idän alueelle sekä Pohjois-Afrikkaan. Välitettäviin tuotteisiin kuuluvat olennaisesti valokaapelit, joita NFOM hankkii eri valmistajilta, varastoi ja myy edelleen. Asiakkaita yksikkö on saanut näinä muutamina vuosina varsin hyvin. Dubain lisäksi toimituksia on ollut Abu Dhabiin, Kuwaitiin, Saudi-Arabiaan ja Somalimaahan. Toimituksiin ovat kuuluneet valokaapelit ja erilaiset kytkentätarvikkeet, kuten häntäkuidut, kytkentäkaapelit ja päätepaneelit, mutta tänä vuonna on saatu varsin hyvät päänavaukset NAF1000-tuoteryhmän ristikytkentäkaapeille ja valmismoduuleille, NAF19-ristikytkentäkaapeille sekä konesalituotteille. 

Tuotteiden valmistuksen ja myynnin lisäksi NFOM toteuttaa erilaisia valokaapeliverkkoihin liittyviä asennusprojekteja paikallisen yhteistyökumppaninsa Ambak Systemsin kanssa. Tällä toiminnalla pyrimme auttamaan ja palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin suunnittelusta asennuksiin. Projekteja on tehty Arabiemiraattien lisäksi Saudi-Arabiassa. Yksi uusimmista projekteista oli mikrokanavien ja -kaapeleiden toimitus asennuksineen eräälle yhteistyökumppanillemme Dubaissa. Asennukset suoritettiin mikro-ojituksena. 

Dubain tytäryhtiön toimintaan olemme erittäin tyytyväisiä. Tämä tuo meille suuresti lisävolyymia tuotteiden valmistukseen erityisesti vakiotuotteissa sekä antaa mahdollisuuden keskittyä Nauvossa valmistamaan erilaisia kokoonpanotöitä ja erikoistuotteista sekä valmiskaapeleita nopeasti ja joustavasti. Nauvon tehtaalla töiden ja samalla henkilöstön määrä ei ole vähentynyt eikä tule vähenemään, vaan optimoimme kummankin tehtaan resurssit toimimaan mahdollisimman joustavasti ja tehokkaasti.

Dubain yksikkö tuo meille myös jalansijan Arabiemiraatteihin ja sen lähialueille sekä Pohjois-Afrikkaan. Nykyisellä tuotteistollamme pystymme toimittamaan erilaisille asiakkaille valokaapeliverkon kaikki materiaalit kaapeleista jatkoksiin ja kytkentätarvikkeisiin ja tarvittaessa voimme auttaa asiakkaita verkonsuunnittelusta asennuksiin. Talousnäkymät tuolla alueella ovat varsin hyvät, sillä siellä rakennetaan erittäin paljon taloista kokonaisiin kaupunkeihin saakka. Samalla tietoliikenneverkot pyritään rakentamaan mahdollisimman moderneiksi ja laadukkaiksi. Näin näemme, että NFOM-tytäryhtiö tulee olemaan meille koko ajan entistä tärkeämpi tekijä. Olemme saaneet tuolta suunnalta jo varsin hyvän markkina-aseman ja tunnettavuutta. Aika näyttää, miten suureksi toiminta tulee vuosien varrella kehittymään.

0
Feed

Jätä kommentti