Moduuli- ja konesalituotteet

Naficon Liitin Oy:ltä saat moduuli- ja konesalituotteet. Esimerkiksi kotelo- ja moduulivaihtoehtoja on tarjolla paljon. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja valintasi tueksi!

Yhteydenotto Lataa esite moduuli- ja konesalituotteista!

19” LC-moduuli

Moduulirakenne on kätevä ratkaisu silloin, kun ei haluta hankkia kokonaista 48- tai 96-kuituista 19” valmispaneelia. Moduuleja käyttämällä voit täydentää paneelia neljässä eri vaiheessa liitäntätarpeen kasvaessa.

 

Moduulirakenteeseen kuuluu 19” kehikko ja valmismoduulit. Moduuleissa käytetään hyvin helposti käsiteltävää FTMSU-kaapelia, joka on halkaisijaltaan pieni, väriltään keltainen ja erittäin asennusystävällinen.

Moduulirunko

Moduulirungon korkeus on 1 U, ja siihen mahtuu neljä moduulia. Moduulit kytketään niin sanotusti takaapäin kehikkoon, mikä mahdollistaa sellaisten moduulien käytön, joissa on kaapelit valmiiksi asennettuina.

Moduuli

Yhteen moduuliin mahtuu 24 LC-liitintä, joten 1 U-paneeliin saa 96 LC-liitintä. Moduulit voidaan varustaa myös pienemmällä määrällä liittimiä.

Normaaleissa moduulikaapeleissa on molemmissa päissä moduuli valmiiksi asennettuna, mutta moduuli voidaan hankalien läpivientien takia jättää myös päästä pois.

 

Oheisista taulukoista löytyvät varastopituuksien sähkönumerot:

Uutena mallina valikoimastamme löytyy myös syvyydeltään pienempi runko ja siihen sopivat moduulit. Moduuleissa kaapeli on 45⁰ kulmassa suhteessa etureunaan. Tämä säästää tilaa, ja moduulit mahtuvat myös helposti ristikytkentäkaappeihin ilman, että kaapeli joutuu turhalle taivutukselle. Kaapelin voi asentaa moduuliin siten, että kaapeli lähtee joko vasemmalle tai oikealle. Rungossa on myös kiinnitysreiät seinäasennusta varten.

Lue myös jatkoista

MTP/MPO

Kun puhutaan MTP- ja MPO-liittimistä, on hyvä ensin tiedostaa, että ne eivät ole sama asia, vaikkakin liittimet ovat yhteensopivia.

 

MTP on MPO:sta kehitetty laadukkaampi liitin. MPO-liitinosia valmistavia yrityksiä on paljon, mutta MTP-liitinosia valmistaa vain US Conec. MPO-liittimessä liitinosat, runko ja ferrule voivat puolestaan olla minkä valmistajan tahansa.

 

MTP:n etuja MPO:hon verrattuna on:

  • Irroitettava kuori. Mahdollistaa ferrulen uudelleen hionnan.

  • Liikkuva ferrule. Parantaa liitinpintojen liitosta.

  • Uros-liittimissä olevien ohjauspinnien valmistuksen toleranssit tiukemmat.

  • Liittimen jousi on paremmin keskitetty ja sen puristusvoima on parempi.

Meiltä saa sekä MTP- että MPO-tuotteita. Emme tällä hetkellä valmista näitä tuotteita vaan tarjoamme yhteistyökumppanimme Seikoh Gikenin tuotteita.

Liittimet
 

MTP/MPO-liittimiä on kahta tyyppiä, uros ja naaras. Urosliittimessä on ohjauspinnit ja naarasliittimessä aukot niitä varten. Urosliittimiä käytetään muun muassa paneelien sisäpuolella ja laiteliitännöissä. Naarasliitin on yleisesti kytkentä- ja laitekaapelien sekä runkokaapelien liitin.

 

MTP/MPO-liittimiä saa 8-, 12- ja 24-kuituisina. Kaikilla kuitumäärillä liitin on samankokoinen. 8- ja 12-kuituisen tuotteiden ferrulessa on molemmissa 12 paikkaa kuiduille, joista 8-kuituisessa jätetään käyttämättä keskimmäiset 4 paikkaa. Tätä 8-kuituista liitintä käytetään pääsääntöisesti vain monimuototuotteissa ja 40 Gb -järjestelmissä.

24-kuituisessa ferrulessa on 12 paikkaa kuiduille kahdessa rivissä.

 

12-kuituinen liitin on tällä hetkellä yleisin. 24-kuituisen ferrulen käytön etuja on isompi liitäntätiheys, minkä kautta tarvittavien trunkkikaapelien määrä on puolet pienempi. 24-kuituisen ferrulen käytön haaste on valmistuksen vaativuus, mikä nostaa hintaa huomattavasti.

 

MTP/MPO-liittimien tyypilliset liitosvaimennukset ovat hieman normaaleja keraamisella ferruleilla varustettuja liittimiä (SC ja LC) korkeampia, tyypillisesti 0,25 dB. Takaisinheijastusvaimennus on myös heikompi verrattuna tavanomaisiin ferruleihin. Tämän vuoksi SM MTP/MPO -liittimet ovat aina APC-hiottuja, jolloin päästään noin 55 dB tyypilliseen arvoon.

Kytkentäkaapelit
 

Kytkentäkaapeleita saa kaikille kuitumäärille, 8- 12- ja 24-kuituisina. Molemmissa päissä voi olla MTP/MPO-liitin tai toinen pää voi olla varustettuna LC- tai SC- liittimellä.

Trunkkikaapelit

 

Trunkkikaapeleita on saatavilla 12-, 24-, 48-, 72-, 96-, 144- ja 192-kuituisina. Pituus on vapaasti valittavissa, ja liittimet voivat olla vain toisessa tai molemmissa päissä.

Paneelit ja moduulit
 

Saatavilla on useampia vaihtoehtoja. On paneeleita, joissa takaosassa on paikat 2–16 MTP/MPO-adapterille. Etulevyssä voi olla normaali LC-quattro-adapteripaikka tai MPO/MTP-adapteripaikka. Käyttämällä MTP/MPO-liittimiä 1 U:n paneeliin voidaan saada jopa 384 liitosta. Tällöin myös paneelin etuosassa on MTP/MPO-liittimet. Oheisessa kuvassa on kyseinen paneeli takaapäin.

Saatavilla on myös HD LC -paneeleita, joissa 1 U:n paneeliin saa 144 LC-liitintä.

Oheisen kuvan HD-paneeliin on käytössä omat moduulinsa.

 

Perinteisessä moduulissa on moduulin takaosassa kaksi paikkaa MTP/MPO-liittimille ja etuosassa 24 paikkaa LC-liittimille. 1 U:n paneeliin näitä moduuleita mahtuu 4 kpl. Moduuleita voi lisätä tarpeen kasvaessa. Moduuleissa on sisällä kaksi lyhyttä MTP/MPO-LC-kytkentäkaapelia.

 

Kotelo- ja moduulivaihtoehtoja on tarjolla runsaasti. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Yhteystiedot

Polariteetti

Polariteetti on asia, joka on tiedostettava, kun käytetään MTP/MPO-liittimiä. Polariteetteja on kolmea tyyppiä eli tyyppejä A, B ja C. Myös adapterien valinta perustuu polariteettiin.

 

Oheisissa kuvissa on ote englanninkielisestä MTP/MPO-esitteestämme. Esitteestä löytyy lisätietoa polariteettien eroista.

Kysy lisätietoja
Tarjouspyyntö
Yhteydenottopyyntö
Palaute
Muu

*Pakolliset kentät

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota.