Modul- och datacenterprodukter​

19” LC modul

Den modulära designen är en bekväm lösning när man inte vill införskaffa 19” komplett 48- eller 96-fibers prefabricerad panel. Med hjälp av modulerna kan du komplettera panelen i fyra olika steg i takt med att anslutningsbehoven växer.

Den modulära strukturen inkluderar en 19” ram och prefabricerade moduler. Modulerna använder en mycket lätthanterad och installationsvänlig FTMSU-kabel med liten diameter och gul färg.

Moduulirunko

Modulstommens höjd är 1U och den rymmer fyra moduler. Modulerna ansluts till ramen bakifrån, vilket möjliggör användning av moduler med förinstallerade kablar.

 

En modul rymmer 24 LC-kontakter, alltså 96 LC-kontakter i en 1U panel. Modulerna kan också utrustas med ett mindre antal kontakter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Normala modulkablar har modulen förinstallerad i båda ändarna, men den kan också utelämnas i andra änden vid besvärliga genomföringar.

Nedan listas elnumren för lagerförda produkter:

 

 

Vår nya modell är en ram med mindre djup och tillhörande moduler. I dessa moduler är kabeln i en 45⁰ vinkel i förhållande till framkanten. Detta sparar utrymme och modulerna passar också enkelt i korskopplingsskåp utan att kabeln behöver böjas i onödan. Kabeln kan installeras i modulen så att kabeln går antingen åt vänster eller höger. Ramen har också monteringshål för väggmontering.

 

MTP/MPO

När man talar om MTP- och MPO-kontakter måste man först vara medveten om att de inte är samma sak, även om de är kompatibla.

MTP är en MPO-kontakt med högre kvalitet. Det finns många företag som tillverkar MPO-kontakter, men MTP-kontakter tillverkas endast av US Conec. Detta betyder alltså att om produkten är MPO, kan kontaktdon, ram och hylsa vara från vilken tillverkare som helst. Delarna i MTP-produkter tillverkas av Us Conec.

Några fördelar för MTP jämfört med MPO är:

  • Avtagbart ”housing”. Tillåter att hylsan slipas om
  • "flytande" hylsa. Förbättrar anslutningen av kontaktytorna
  • Hankontakternas styrpinnar har strängare tillverkningstoleranser
  • Kontaktfjädern är bättre centrerad och har en bättre tryckkraft

 

 

Vi tillhandahåller både MTP- och MPO-produkter. Vi tillverkar för närvarande inte denna kontakt själva utan erbjuder produkterna från vår partner SeikohGiken. 

 

  • Kontaktdon

 

 

Det finns två typer av MTP/MPO-kontakter, hane och hona. Hankontakten har styrpinnar och honkontakten har öppningar för dem. Hankontakter används t.ex. inuti panelerna och enhetsanslutningar. Honkontakten används i allmänhet för patch- och enhetskablar samt för stamkablar.

MTP/MPO-kontakter finns för 8-, 12- och 24-fiber. För alla fiberkvantiteter är kontakten av samma storlek. Hylsan med 8- och 12-fiberprodukter har båda plats för 12 fibrer, varav 4 i mitten inte används i 8-fibersmodellen. Denna 8-fiberkontakt används vanligtvis endast i multimodeprodukter och 40Gb-system.

24-fiberhylsan har 12 plats för fibrerna i två rader.

12-fiberkontakten är för närvarande den vanligaste. Fördelarna med att använda en 24-fibers hylsa är en högre anslutningstäthet, vilket gör att det behövs hälften färre trunkkablar. Utmaningarna med att använda 24-fiberhylsa är tillverkningens komplexitet, vilket höjer priset avsevärt.

Typisk skarvdämpning för MTP/MPO-kontakter är något högre än vanliga kontakter med keramiska hylsor (SC och LC), vanligtvis 0,25 dB. Reflektionsdämpningen är också svagare jämfört med normala hylsor. Av denna anledning är SM MTP/MPO-kontakter alltid APC-slipade , vilket resulterar i ett typiskt värde på cirka 55 dB.

 

Patchkablar

Patchkablar finns för alla fiberantal, 8–12 och 24 fibrer. Båda ändarna kan ha en MTP/MPO-kontakt eller den andra änden kan vara utrustad med LC- eller SC-kontakter.

 

 

Trunkkablar

Trunkkablar finns med 12, 24, 48, 72, 96, 144 och 192 fibrer. Längden är valfri och antingen ena eller båda ändarna kan förses med kontakt

 

 

Paneler och moduler

Det finns flera alternativ. Det finns paneler med plats för 2–16 MTP/MPO-adaptrar i bakdelen. Frontpanelen kan ha standard LC quattro-adapterplatser eller MPO/MTP-adapterplatser. Med hjälp av MTP/MPO-kontakter kan upp till 384 skarvar göras i en 1U-panel. I det fallet finns det MTP/MPO-kontakter även i panelens främre del. Bilden visar panelen bakifrån.

Vi har också HD LC-paneler med 144 LC-kontakter i en 1U panel.

 

 

Denna HD-panel har sina egna moduler.

Den traditionella modulen har två platser för MTP/MPO-kontakter på baksidan av modulen och 24 platser för LC-kontakter på framsidan. 4 st. sådana moduler får plats i en 1U panel. Moduler kan läggas till när behovet växer. Modulerna förs in i ramen framifrån.

Dessa moduler innehåller två korta MTP/MPO-LC patchkablar.

 

 

 På grund av det stora antalet olika kapslings- och modulalternativ, kontakta oss om du vill ha mer information om dessa produkter. 

Polaritet

Polariteten måste vara känd när du använder MTP/MPO-kontakter. Polariteten är typ A, typ B och typ C. Även adapterval bygger på polaritet. 

Nedan följer ett utdrag ur vår engelska MTP/MPO-broschyr. Där visar man tydligt hur polariteterna skiljer sig åt.

 

 

Tiedustelu koskien

Tarjouspyyntö
Yhteydenottopyyntö
Palaute
Muu yhteydenotto

*

Nimi

*

Yritys

*

Puhelin

*

Sähköposti

*

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Puhelimitse
Sähköpostitse

Kiitos yhteydenotostasi, olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian!

Produkter

Naficon Liitin Oy

Lahdentie 7, 21660 Nauvo

SKICKA

Namn  

*

Tack för ditt meddelande!

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Förfrågan angående​

Offertförfrågan
Kontaktförfrågan
Feedback
Annan kontakt

*

Företag

*

Telefon

*

E-post

*

Jag vill bli

kontaktad​

Via telefon
Email

Övrigt