Moduuli- ja konesalituotteet

19” LC moduuli

Moduulirakenne on kätevä ratkaisu silloin, kun ei haluta hankkia 19” kokonaista 48- tai 96-kuituista valmispaneelia. Moduuleja käyttämällä voit täydentää paneelia neljässä eri vaiheessa liitäntä tarpeen kasvaessa.

Moduulirakenteeseen kuuluu 19” kehikko ja valmismoduulit. Moduuleissa käytetään hyvin helposti käsiteltävää FTMSU kaapelia, joka on halkaisijaltaan pieni, väriltään keltainen, ja erittäin asennusystävällinen.

Moduulirunko

Moduulirungon korkeus on 1U ja siihen mahtuu neljä moduulia. Moduulit kytketään ns. takaapäin kehikkoon, mikä mahdollistaa sellaisten moduulien käytön, joissa on kaapelit valmiina asennettuna.

Moduuli 1

Yhteen moduuliin mahtuu 24 LC liitintä, joten 1U paneelin saa 96 LC liitintä. Moduulit voidaan varustaa myös pienemmällä määrällä liittimiä.

 

 

 

 

 

 

 

Normaaleissa moduuli kaapeleissa on molemmissa päissä moduuli valmiiksi asennettuna, mutta voidaan myös jättää toisesta päästä pois, jos on hankalia läpivientejä.

Alla luettelo varastopituuksien sähkönumeroista.

 

Uutena mallina löytyy myös syvyydeltään pienempi runko ja siihen sopivat moduulit. Moduuleissa kaapeli on 45⁰ kulmassa suhteessa etureunaan. Tämä säästää tilaa ja moduulit mahtuvat myös helposti ristikytkentäkaappeihin ilman, että kaapeli joutuu turhalle taivutukselle. Kaapelin voi asentaa moduuliin siten, että kaapeli lähtee joko vasemmalle tai oikealle. Rungossa on myös kiinnitysreiät seinäasennusta varten. 

 

 

 

 

 

MTP/MPO

Kun puhutaan MTP ja MPO liittimistä, niin ensin pitää tiedostaa, että ne eivät ole sama asia, vaikkakin ovat yhteensopivia.

MTP on MPO:sta kehitetty laadukkaampi liitin. MPO-liitinosia valmistavia yrityksiä on paljon, mutta MTP-liitinosia valmistaa vain US Conec. Tarkoittaa siis sitä, että jos tuote on MPO, niin liitinosat, runko ja ferrule, voi olla kenen valmistajan tahansa. Jos MTP, niin osat ovat Us Conec.

MTP muutamia etuja MPO:hon verrattuna on:

  • Irroitettava ”housing”. Mahdollistaa ferrulen uudelleen hionnan
  • ”kelluva” ferrule. Parantaa liitinpintojen liitosta
  • Uros-liittimissä olevien ohjauspinnien valmistuksen toleranssit tiukemmat
  • Liittimen jousi on paremmin keskitetty ja sen puristusvoima on parempi

 

 

Meiltä saa sekä MTP ja MPO tuotteita. Emme tällä hetkellä valmista itse tätä liitintä. Olemme aloittaneet näiden valmistuksen testaamisen meidän Dubain tehtaalla, ja tavoite on saada oma tuotanto näissä tuotteissa valmiiksi helmikuussa 2019.

Ennen oman tuotannon käynnistymistä, tarjoamme yhteistyökumppanimme SeikohGikenin tuotteita. 

 

  • Liittimet

 

 

MTP/MPO liittimiä on kahta tyyppiä, uros ja naaras. Urosliittimessä on ohjauspinnit ja naarasliittimessä aukot niitä varten. Urosliittimiä käytetään mm. paneelien sisäpuolella ja laiteliitännöissä. Naarasliitin on yleisesti kytkentä- ja laitekaapelien sekä runkokaapelien liitin.

MTP/MPO liittimiä saa 8-, 12- ja 24-kuituisena. Kaikilla kuitumäärillä liitin on samankokoinen. 8- ja 12-kuituisen tuotteiden ferrulessa on molemmissa 12 paikkaa kuiduille, joista 8-kuituisessa jätetään käyttämättä keskimmäiset 4 paikkaa. Tätä 8-kuituista liitintä käytetään päänsääntöisesti vain monimuoto-tuotteissa ja 40Gb järjestelmissä.

24-kuituisessa  ferrulessa on 12 paikkaa kuiduille kahdessa rivissä.

12-kuituinen liitin on tällä hetkellä yleisin. 24-kuituisen ferrulen käytön etuja on isompi liitäntätiheys, jonka kauttaa tarvittavien trunkkikaapelien määrä on puolet pienempi. 24-kuituisen ferrulen käytön haasteita on valmistuksen vaativuus, joka nostaa hintaa huomattavasti.

MTP/MPO liittimien tyypilliset liitosvaimennukset ovat hieman normaali keraamisella ferruleilla varustettuja liittimiä (SC ja LC) korkeampia, tyypillinen 0,25dB. Takaisinheijastusvaimennus on myös heikompi verrattuna normaali ferruleihin. Tämän vuoksi SM MTP/MPO liittimet ovat aina APC-hiottuja, jolloin päästään noin 55dB tyypilliseen arvoon.

 

Kytkentäkaapelit

Kytkentäkaapeleita saa kaikille kuitumäärille, 8- 12- ja 24-kuituisena. Molemmissa päissä voi olla MTP/MPO liitin tai sitten toinen pää voi olla varustettuna LC tai SC liittimillä.

 

 

Trunkkikaapelit

Trunkkikaapeleita on saatavilla 12-,24-, 48-, 72-, 96-, 144- ja 192-kuituisena. Pituus näille on vapaasti valittavissa ja liittimet voivat olla vain toisessa tai sitten molemmissa päissä

 

 

Paneelit ja moduulit

Saatavilla on olemassa useampia vaihtoehtoja. On paneeleita, joissa takaosassa on paikat 2- 16 MTP/MPO adaptereille. Etulevyssä voi olla normaalit LC quattro adapteripaikat tai sitten MPO/MTP adapteripaikat. Käyttämällä MTP/MPO liittimiä, niin 1U:n paneeliin voidaan saada jopa 384 liitosta. Tässä tapauksessa paneelin etuosassa on myös MTP/MPO liittimet. Kuvassa on kyseinen paneeli takaapäin.

 

Saatavilla on myös HD LC paneeleita, joissa 1U:n paneeliin saa 144 LC liitintä.

 

 

 

Tähän HD paneeliin on käytössä omat moduulinsa.

Perinteisessä moduulissa on moduulin takaosassa kaksi paikkaa MTP/MPO liittimille ja etuosassa 24 paikkaa LC-liittimille. Näitä moduuleita mahtuu 4kpl 1U:n paneeliin. Moduuleita voi lisätä tarpeen kasvaessa.

Näissä moduuleissa on sisällä kaksi kappaletta MTP/MPO-LC lyhyitä kytkentäkaapeleita.

 

 

 

 

 

  

 Johtuen isosta määrästä eri kotelo ja moduulivaihtoehtoja, niin jos haluat lisää tietoa näistä tuotteista, niin ota yhteyttä. 

Polariteetti

Polariteetti on asia, joka on oltava tiedossa, kun käytetään MTP/MPO liittimiä. Polariteettia on tyyppi A, tyyppi B ja tyyppi C. Myös adapterien valinta perustuu polariteettiin. 

Alla on ote meidän englanninkielisestä MTP/MPO esitteestä. Siinä tuodaan hyvin esiin miten polariteetit eroavat toisistaan.

 

 

tuotteet

Tiedustelu koskien

Tarjouspyyntö
Yhteydenottopyyntö
Palaute
Muu yhteydenotto

*

Nimi

*

Yritys

*

Puhelin

*

Sähköposti

*

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Puhelimitse
Sähköpostitse

Kiitos yhteydenotostasi, olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian!

Naficon Liitin Oy

Lahdentie 7, 21660 Nauvo

LÄHETÄ

Nimi 

*

Yhteydenotto koskien

Tarjouspyyntö
Yhteydenottopyyntö
Palaute
Muu yhteydenotto

*

Yritys

*

Puhelin

*

Sähköposti

*

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

Puhelimitse
Sähköpostitse

Lisätietoja